31 Mart 2014 Pazartesi

The Walking Dead (dizi)

AYLAKLAR...

            Bana ilk anlatıldığında ıyyy diye burun kıvırdığım ne zombi mi dediğim ne saçma birbirlerini ısırarak mı dönüşüyorlar diye ilk hamlede ön yargıyla kulak ardı ettiğim bir dizinin müptelesı oldum..
        
           Dizinin başrolünde, komadan uyandığında George A. Romero'nun korku filmlerindeki zombileri andıran et yiyen "aylaklar"ın dünyaya egemen olduğunu fark eden şerif yardımcısı[2] Rick Grimes rolüyle Andrew Lincoln yer almaktadır. Ailesini bulmak için yola koyulur ve yol boyunca diğer birçok sağ kalan kişiyle karşılaşır.
                                                                      
             The Walking Deadaynı adlı çizgi roman serisine dayanmaktadır ve zombilerin ortaya çıkışı sonrasında yaşam mücadelesi veren bir küçük grubunun hikâyesini ele almaktadır..[14] Hikâyenin çoğu, Atlanta metropol bölgesi ile Georgia çevresindeki kuzey kırsal bölgelerde geçmektedir. Yaşayan herhangi bir canlıyı yakalayıp yiyen ve insanları ısırarak onları da kendileri gibi yapan "aylaklar" (dizide zombiler bu adla anılmakta) sürüsünden uzakta aradıkları güvenli yerler bu kırsal bölgelerde geçmektedir. Konu, yaşam mücadelesi verenler grubun zombi sürüsüne karşılık hayatları ile kendi insanlıklarını dengelemeye çalışmaları, gruptaki üyelerin öldürülmeleri ile başa çıkmaları, tanıştıkları ve çoğu tehlikeli ya da yırtıcı olan başka insanlarla uğraşmaları gibi ikilemleri ele almaktadır.
Grubun lideri, zombi salgını öncesi şerif yardımcısı[2] olan Rick Grimes'tır. Grup her fırsatta grubun dinamiğini etkileyen/değiştiren yürüyen zombilerin korkusu ile yüzleşmektedir.



                Şuan 4. sezonu yayında olan ve acaba ne olucak diye ayağımı sürüyerek ve hırıltıya benzeyen sesler çıkararak beklediğim ve annemin benim bu hareketlerimden dolayı zekamdan şüphe etme bahasına bekldiğim bir dizi olduuuu.



          İzlemek isteyenler dizimag veya CNBC-e tıklamaları yeter

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder